Zo bouw je een sterke band op met je kind

Negen maanden lang ben je bezig geweest met je zwangerschap en leef je toe naar de bevalling. Dan opeens is-ie er: je kindje! Tijd voor beschuit met muisjes! De meeste mama's zullen zeggen: "Als je kind er eenmaal is, voelt het alsof-ie er altijd al is geweest." Alles gaat zó vanzelf, alsof het nooit anders is geweest. Die moedergevoelens? Die komen eindelijk volledig tot hun recht, yay! De band tussen jou en je kind zit wel snor, je hebt je kindje immers negen maanden gedragen. Toch zijn er ook stappen die je bewust kunt nemen voor een sterke band met je dochtertje of zoontje. Wij geven een aantal tips voor het bouwen van een sterke band met je kind. 

band met je kind


Wees bewust van de signalen

Vanaf het moment dat je kindje geboren is, zal je kind signalen afgeven. Je baby wil namelijk lekker liggen, eten en drinken, het warm hebben en droog blijven. Ontbreekt een van deze dingen en worden de signalen hiervoor niet op tijd opgepikt, dan gaat de baby huilen. Voor deze signalen zijn vooral de eerste drie maanden cruciaal. Wanneer papa en mama de signalen oppikken en gaan begrijpen, wordt het vertrouwen van de baby ontwikkelt. Dit wordt ook wel hechting genoemd. 

Knuffel erop los! 

Krijg je je kindje ooit nog zó dichtbij als tijdens je zwangerschap? Vast niet, want dat maakt de moederband zo uniek. Deze unieke band kun je ook na de geboorte versterken: houd zo veel mogelijk lichamelijk contact met je kindje. Knuffel erop los en hou je kind vaak dicht tegen je aan. Happy mommy love!
 

band met je kind


Samen dutten 

Heb jij soms zin om stiekem mee te dutten met je kindje? Zeker doen, want ook dit versterkt jullie band. Samen slapen geeft een gevoel van saamhorigheid, plus, is er iets fijner dan krioelen in bed? Dit mag natuurlijk ook als je kids wat groter zijn ;-) 

Samen spelen

Al is het maar een kwartiertje per dag, samen spelen met je kind is belangrijk! Je kruipt dan in de wereld van je kind en geeft persoonlijke aandacht. Hierdoor zul je de kleine wondere wereld beter begrijpen en zal jullie band versterkt worden. 
 

Bekijk ook: De stijl van moeder en dochter Sia & London Scout

Lise 

Reageer