Zwanger van week tot week: #11

Tijdens de zwangerschap staat ons lichaam negen maanden lang in het teken van een nieuw leven. Een heel bijzondere periode, want negen maanden lang wordt je lichaam klaargestoomd voor de bevalling en gaat het allerlei verschillende fases door. In de meeste gevallen geldt dat we er pas na een aantal weken achter komen dat we zwanger zijn, surprise!

Daarna volgt al snel de eerste echo en leef je toe naar de tweede echo. Zo spannend en leuk! Je leeft van trimester naar trimester, maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam van week tot week? In deze rubriek nemen we je per week mee in de verschillende fases van de zwangerschap per weekDeze keer: week #11. Lees mee!

zwanger week 11

Je baby

Sinds vorige week is je baby ‘af’: de foetus heeft alles wat-ie moet hebben en moet nu alleen nog groeien, groeien en groeien. En dat is nodig, want het hoofdje is nog steeds veel groter dan de rest. Namelijk ongeveer de helft van de totale grootte van je baby. En dat staat toch een beetje gek ;-) Je baby is nu zo groot als een radijs en even zwaar als een €2,- munt. Daarnaast krijgt je baby irissen in de oogjes en beginnen de ienieminie vingers en teentjes hun nageltjes te krijgen. De oogjes gaan deze week dicht en zullen pas in de zevende maand weer open gaan. And last but not least, vanaf deze week worden ook de geslachtsorganen zichtbaar, spannend!

Mommy to be

Een beetje apart is het wel, want terwijl de baby al alles heeft wat-ie moet hebben, is bij jou nog geen zwangerschapsbuikje te bekennen. Toch kun je wel al voelen dat je zwanger bent. Ga maar eens plat op je rug liggen en druk met je vingertoppen net boven je schaambeen. Voel je een harde rand? Dit is de bovenkant van je baarmoeder!

Symptomen

Vanaf nu wordt alles leuker want je bent over het hoogtepunt van zwangerschapskwaaltjes heen. Dit betekent dat de misselijkheid afneemt en je energie toeneemt. Ook komt je eetlust terug. Yes! Maar ieder voordeel kent zijn nadeel: kwam je in de eerste weken nog amper aan vanwege je verdwenen eetlust, vanaf nu eet je echt voor twee en zal je in gewicht aankomen. Door het zwanger zijn, kan ook je huid anders reageren dan normaal. Want die kan plots vol zitten met pukkeltjes of juist andersom: dat je pukkeltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 

zwanger week 11


Week 11: de leukste to do’s:

Bij KidsToday.nl vinden we dat de zwangerschap niet alleen om je baby draait, maar natuurlijk ook om jou. Daarom selecteerden wij de leukste to do’s voor de trotse mama in spé.

1. Treat yourself
Dat door de hormonen je huid kan veranderen, vinden wij reden genoeg voor een uitgebreid bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Boek een afspraak, kom erachter wat goed is voor je huid en laat je goed verwennen.

2. Eetlust
Je eetlust komt terug en dat mag gevierd worden. Reserveer daarom bij je favoriete restaurant of kook je lievelingsmaaltijd. Je eet nu voor twee, dus neem dat toetje ook maar ;-)

3. Maxi jurk
Voor nu ruilen we de maxi-cosi nog even in voor de maxi jurk. Want de zomer staat al snel voor de deur en tegen die tijd is jouw buikje goed te zien. Shop daarom nu alvast de leukste maxi jurken!

JurkEsprit Noppies
€ 79,99
mamalicious Voed. JurkMama Licious Bellyfashion
€ 69,95 € 54,95
mamalicious zwang. jurkMama Licious Bellyfashion
€ 89,95

4. Zwangerschapsdagboek
We zullen het iedere week blijven aanmoedigen, want niets is zo bijzonder als zwanger zijn. Waarover droom je? Hoe slaap je? Waar heb je de hele dag trek in en wat laat je staan? Schrijf alles op!

Lees ook: Zwanger van week tot week: #10

Lise 

Reageer