Zwanger van week tot week: #14

Misschien ben je zwanger van je eerste, misschien van je vierde of wie weet hoop je dat het snel gebeurt. Maar wanneer het zo ver is, is het handig om te weten wat je allemaal te wachten staat. Want zwanger zijn, dat is een bijzondere periode. Een periode die voorbij is voordat je het weet. Reken maar van yes! En een periode waarin jijzelf en je lichaam een boel veranderingen ondergaan. Daarom nemen wij je negen maandenlang mee door de verschillende fases van zwanger zijn. Want wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam per week? Deze week is het tijd voor week 14 van je zwangerschap.

zwanger week 14

Je baby

Werden vorige week al de vingerafdrukken gevormd, deze week gaat de ontwikkeling en groei van je baby vrolijk verder. Zo beginnen de haartjes op het hoofdje te groeien en worden ook de wenkbrauwen gevormd. Door hersenimpulsen worden de spieren in het gezicht ontwikkeld en zou het zomaar kunnen dat je baby gaat fronsen en lachen. Iedere week een beetje meer mens!

Mommy to be

Voor de moeders in spé betekent de 14e week vaak de start van een meer relaxte periode. Dit komt omdat de ergste zwangerschapskwaaltjes voorbij zijn en je baby nu uit de kritieke fase van ontwikkeling is. Tijdens deze week kun je je baby overigens nog steeds niet voelen, dat gebeurt vaak pas bij week 18.

Symptomen

Vanaf deze week is de druk op je blaas minder hoog. Je zult dus minder vaak naar de wc moeten. Ook neemt de vermoeidheid af. Dit komt omdat je placenta nu volledig ontwikkeld is, waardoor je energie over houdt. Daarnaast zal ook je eetlust weer toenemen en zullen je borsten blijven groeien.
 

zwanger week 14


Week 14: de leukste to do’s

Een week waarin je, in tegenstelling tot de andere 13 weken, weer meer kunt ondernemen en doen. Dat vraagt om extra leuke activiteiten dus. Wij schreven er een paar voor je op:

1. Zwangerschapsshoot: Het moment dat je je zwangere buik gaat kunnen zien, komt steeds dichterbij. Boek daarom nu alvast een zwangerschapsshoot voor over een aantal weken. Deze foto’s zijn én een mooie herinnering en bovendien een leuk cadeau voor je partner.

2. Massage: Vorige week liet je je al verwennen bij de pedicure en manicure en daarom is het nu tijd voor een massage. Nu je toch meer energie hebt, kun je hier nog meer van genieten. Heerlijk!

3. Bootcampen: Tegenwoordig kun je overal bootcampen en vaak zijn er ook aparte lessen voor zwangere vrouwen. Sluit je nu alvast aan bij een klasje, zodat je al zonder dikke buik aan de lessen gewend raakt. Goed voor het lichaam en heerlijk in de buitenlucht!

Lees ook: Zwanger van week tot week: #13

Lise 

Reageer