Zwanger week #23

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Een periode die voorbij is voordat je het weet. Reken maar van yes! Je bent namelijk al bijna op de helft van je zwangerschap. De negen maanden zwangerschap zijn een periode waarin jijzelf en je lichaam een boel veranderingen ondergaan. Daarom nemen wij je negen maanden lang mee door de verschillende fases van je zwangerschap. Want wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam per week? Deze week is het tijd voor week 23 van je zwangerschap. Lees je mee?

zwanger week 23Bron: Pinterest.

Je baby

Vorige week ging je baby zijn zintuigen al beter ontwikkelen. Vanaf deze week kan de baby niet alleen jou horen praten, maar ook harde geluiden van verder weg horen. Dit is niet erg, want op deze manier raakt je baby gewend aan alle geluiden en zal je baby hierdoor straks minder snel schrikken van alle geluiden om hem heen. Het luisteren naar specifieke muziek, kan straks helpen bij het rustig krijgen van je kindje. Het is dus belangrijk om deze muziek bewust te kiezen, zodat je er straks nog uren naar kunt luisteren ;-).

Mommy to be

Het kan zijn dat je tijdens je zwangerschap last krijgt van melasma, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Dit betekent dat je last hebt van donkere vlekken in je gezicht rond je neus, wangen, ogen en voorhoofd. De oorzaak hiervan zijn de hormonen. Een zwangerschapsmasker kan heel vervelend zijn, maar is gelukkig niet schadelijk voor je huid. Meestal verdwijnen de vlekken dan ook een paar maanden na je bevalling vanzelf weer. 

Symptomen

Ook kun je tijdens je zwangerschap last hebben van oedeem, het opgezwollen raken van je enkels en voeten. Zeker wanneer het warm is, of aan het einde van de dag, kun je er extra veel last van hebben. Wanneer je zwanger bent, kan er namelijk extra vocht in je bloedbaan komen en dit overtollige vocht zakt vervolgens weer naar je enkels en voeten. Het is daarom belangrijk om in beweging te blijven om het vocht te beperken. Anders kan het ook helpen om zo nu en dan even met je voeten omhoog te gaan zitten. En ook hier geldt weer: na de zwangerschap zal het vocht vanzelf weer verdwijnen. 
 

zwanger week 23


Week 23: de leukste to do’s

1. Zwangerschapsmassage
Zwanger zijn is een behoorlijke aanslag voor je lichaam. Boek daarom eens een zwangerschapsmassage: hierdoor kun je lekker ontspannen, versterk je je immuunsysteem, slaap je beter, ervaar je minder stress, raak je sneller je afvalstoffen kwijt, werkt het verlichtend bij spataderen en verkleint het de kans op een vroeggeboren baby. En... het is gewoon heel erg lekker. Geniet!

2. Verlof
Heb je al bedacht wanneer je met verlof wilt gaan? Nu is een goed moment om daar alvast over na te denken en dit bespreekbaar te maken. Misschien voel je je nu nog heel energiek en denk je dat je zo lang mogelijk wilt doorwerken, maar wees ook verstandig en neem aan het einde van je zwangerschap wat tijd om het rustig aan te doen. 

Sophie de Giraf - Bijtspeeltje in geschenkdoosSophie De Giraf Bol.com
€ 19,99
Luma Bad Misty MintBol.com
€ 26,99
bébé-jou kapset - miffy starsBébé Jou wehkamp.nl
€ 11,50

3. Baby uitzet
Misschien is de babykamer al helemaal klaar, maar er moeten natuurlijk ook nog allemaal spulletjes worden aangeschaft voor als de baby er is. Google naar een lijst voor de baby uitzet, zodat je precies weet wat je straks allemaal nodig hebt als je baby er is. 

Lees ook: Zwanger van week tot week: #22.

Anne 

Reageer