Zwanger week #33

Zwanger zijn is enorm bijzonder! De negen maanden vliegen voorbij, dat is één ding dat zeker is! Inmiddels zit je alweer in het laatste trimester van je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap ondergaat je lijf een hoop veranderingen en ontwikkelt de baby zich elke week. Wij nemen je daarom negen maanden lang mee, door de verschillende fases van je zwangerschap. Deze week is het tijd voor week 33 van je zwangerschap. Lees hier alle ins & outs!

Beeld zwanger 33-1

Je baby

Je baby gaat vrolijk door met het ontwikkelen van de zintuigen. Dit geldt ook voor het horen van stemmen. Inmiddels kan je baby jouw stem goed horen. Klets dus maar lekker tegen je buik aan, dit schijnt de band te kunnen versterken. Doordat je al zover in je zwangerschap zit, neemt de baby meer plek in dan het vruchtwater. Niet gek ook, want je baby weegt nu zo’n 2 kilo! Helaas voel je het hierdoor goed als jouw kleine Ronaldo aan het schoppen is in je buik. 

Mommy to be

Huh, wat? Heb je geen idee wat je ook alweer op deze site deed? Heb je boodschappen gedaan en kom je met heel andere dingen thuis, dan de bedoeling was? Ben je er tijdens een gesprek totaal niet bij met je gedachten? Dat kan. Je hebt waarschijnlijk last van zwangerschapsdementie. Veel vrouwen worden vergeetachtig tijdens hun zwangerschap: je moet vaak zoeken naar woorden, je vergeet afspraken en de simpelste dingen ontgaan je. Now, here’s the good news: dit verdwijnt gelukkig spontaan na de bevalling. 

Symptomen

Eigenlijk wijken de symptomen niet erg af van die van vorige week: de moeheid zal er niet minder om worden en ook ondervind je nog steeds last van het indalen van de baby en harde buiken. Inmiddels weet je waarschijnlijk wel wat de oplossing hiervoor is: rust, rust en nog een rust. Misschien kun je van de nood en deugd maken en vervelende karweitjes onder het mom van ‘verplichte rust’ uitbesteden aan iemand anders in huis…

Beeld zwanfer 33-2

To do's in week 33

1. Ontbijt op bed

Niets zo fijn als uitslapen in het weekend. Maar nóg iets fijner is het, als manlief zijn hoogzwangere wederhelft eens flink in de watten legt met een heerlijk ontbijt op bed. Vers geperste jus d’orange, croissantje, stokbroodje en wat fruit… Laat jij je maar eens lekker verwennen, je bent tenslotte hoogzwanger!

2. Be prepared!

Je bent 33 weken in verwachting en dit betekent dat je 'in principe' al kunt bevallen, als jij een vroege vogel in je buik hebt. Wees hier dus op voorbereid: zet je ziekenhuistas klaar voor du moment suprême, tank je auto vol en instrueer je man! En last but not least: zet een autostoel klaar in je auto. Dit is verplicht voor het nieuwe mensje dat je op de wereld zet. Het zou vervelend zijn als je dit nog na je bevalling moet fiksen. 

3. Maak een verlanglijstje

Natuurlijk ben je al helemaal in de watten gelegd tijdens je babyshower, maar there’s more to come! Je vrienden nemen – als ze lief zijn – een leuk kraamcadeautje mee voor je. Niet iedereen weet wat ze moeten kopen voor een baby, dus help ze vast uit de brand en maak een wishlist. Zeker nu je nog tijd hebt!

Elien 

Reageer